Vacature - belastingmedewerker bij Orange Tax Services

Leuke werkzaamheden bij een internationaal georiënteerde onderneming

Wij zijn een louter internationaal georiënteerde onderneming. Internationaal impliceert dat wij Engelstalig werkzaam zijn voor onze Engelstalige klanten die zich overal kunnen bevinden. Veelal zijn onze klanten woonachtig in Nederland en in loondienst, maar het kunnen ook ondernemingen zijn, of klanten woonachtig in het buitenland die buitenlandsbelastingplichtigen zijn in Nederland.

De werkzaamheden zijn heel breed, maar dat hoort bij het kantoor dat wij zijn. Dus het varieert van het opstellen van een eenvoudige aangifte inkomstenbelasting, verzorgen van de aangifte omzetbelasting, indienen aangifte vennootschapsbelasting. Vragen beantwoorden over waar iemand fiscaal inwoner is, dat is dagelijks werk. Het oprichten van een BV is onderdeel van de werkzaamheden, maar niet klakkeloos, eerst beoordelen wij of het wel nut heeft met een directeur aandeelhouder in het buitenland. Boekhoudingen worden door ons verzorgd en daarbij is het ook key op de hoogte te zijn van wat men in aanmerking mag nemen en wat niet als zakelijke kosten. Al dan niet met of zonder een kantoor aan huis.

Profiel

Deze vacature staat in de Nederlandse taal, omdat wij wel internationaal werkzaam zijn, maar de grondslag voor onze werkzaamheden ligt in de Nederlandse wetgeving en jurisprudentie. Een universitaire opleiding fiscaal recht heeft daarom onze voorkeur. Uiteraard nemen wij wel aan dat de Engelse taal u machtig is, en dan hebben wij het niet over het gemiddelde uitermate slechte niveau van de Nederlander op vakantie, maar zakelijk Engels binnen ons vakgebied.

Wij verwachten een ervaringsniveau van tussen de 5 en 8 jaar. Dat impliceert dat u de zogenoemde domme fouten reeds gemaakt heeft bij uw voorgaande werkgever en dat de kans hierop minder is binnen onze organisatie. Dat gezegd hebbende, wij komen door de werkzaamheden bijna dagelijks nieuwe situaties en uitdagingen tegen die de mogelijkheid op een fout in zich kunnen hebben. Het bekend zijn met de basis, wetgeving, en op de hoogte zijn van de jurisprudentie maakt het verschil in deze situaties.

De vaste werkplaats voor deze functie is gevestigd in hartje Haarlem, woonachtig in Amsterdam of Haarlem en of omgeving, heeft derhalve de voorkeur. Wij hebben liever niet dat u lang moet reizen, niet alleen kost ons dat veel reiskosten, wij vinden de balans werk privé dan ook verstoord. De balans werk privé is volgens onze collega’s goed in evenwicht. De voorkeur gaat uit naar een 40-urige dienstverband, part time is bespreekbaar, de vrijdag is ook ingeval van part time een werkdag. Op vrijdagen willen klanten vaak afspreken.

Functie

De functie die beschikbaar is, is een uitermate zelfstandige functie. Zelfstandig klinkt fijn, maar wij gaan er wel vanuit dat u de vaardigheden beschikt ook daadwerkelijk zelfstandig te kunnen werken. U wordt beoordeeld naar uw werkzaamheden en naar de feedback onze klanten geven. Daarnaast verwachten wij dat u actief bent en niet passief. Dus als bijvoorbeeld een klant de boekhouding niet aanlevert voor de jaarrekening die de basis is van de aangifte vennootschapsbelasting, dat u die dan desnoods ophaalt. Het halen van deadlines is cruciaal om te voorkomen dat de klant een boete krijgt, tenzij natuurlijk de klant geen blijk van medewerking geeft.

Het is voornamelijk een compliance functie en niet zo zeer een adviserende functie. De gedachte is vaak dat iedereen maar fiscaal advies wenst, maar onze ervaring heeft ons geleerd dat het niet altijd eenvoudig is een adviseur te vinden die de benodigde werkzaamheden kan vervullen. Als u graag adviezen schrijft, is dit niet het kantoor dat bij u past.

U wordt geacht zelf zonder problemen een aangifte winstbelasting, aangifte vennootschap, aangifte omzetbelasting, dividendbelasting etc te kunnen opstellen en indienen. Daarnaast worden er veel vragen gesteld door de klanten die enerzijds bij de werkzaamheden horen, anderzijds apart gefactureerd dienen te worden.

Wij verzorgen voor een groot aantal bedrijven ook de salarisadministratie, daartoe hebben wij een intern payroll team. Het verwerken van salarissen is geen onderdeel van uw functie, maar de kennis op dit gebied wordt wel aanwezig geacht. Daarnaast kan het payroll team u vragen hen te assisteren in een fiscale aangelegenheid.

Het drukste moment van onze organisatie ligt in de eerste 5 maanden van het jaar. Dat is de maand januari waarin wij de jaarstukken van onze klanten gereed wensen te hebben zodat de aangifte omzetbelasting zonder suppleties ingediend kan worden en het gebruikelijk loon vastgesteld kan worden.

In de maanden februari, maart en april zijn wij druk met de aangiften inkomstenbelasting. In de maanden april en mei zijn wij druk met de aangiften vennootschapsbelasting. Daar loopt tussen door de kwartaal aangiften van de omzetbelasting. Dat impliceert dat wij de kandidaat wensen op kantoor te hebben gedurende deze periode en niet op vakantie, met uitzondering van kindervakantie, in overleg.

Het salaris dat wij kunnen bieden ligt tussen EUR 3.000 en EUR 3.500 per maand afhankelijk van uw ervaring. Wij bieden 25 vakantiedagen en daar komt elk jaar 1 dag bij tot 27 vakantie dagen. Wij bieden geen pensioen, geen auto van de zaak. Wij bieden wel normale werkdagen van 8 uur, in de drukke perioden wellicht een uur langer per dag, wat in het tweede deel van het jaar gecompenseerd kan worden met tijd. Maar bovenal hebben wij de bescheiden mening dat wij heel leuk werk bieden.

Ingangsdatum 1 december.

Sollicitaties louter via email, u kunt gebruik maken van de link hieronder:

Register Belasting Adviseurs

Orange Tax Services - Holland income tax specialists

Please contact us for a free quotation and/or more information.