Keizersgracht 62

1016 CS Amsterdam

+31 (0)20 520 7991

Lines close at 4pm

Mon-Fri: 9am - 5pm

Our office hours

Salaris­admini­strateur – vacature bij “Tax Is Exciting BV”

Vacature: salarisadministrateur

Wie zijn wij?

Betr. vacature Salarisadministrateur: Tax is Exciting BV / Orange Tax is een internationaal fiscaal advies kantoor met een vestiging in Amsterdam, Haarlem en Rotterdam. Wij verzorgen internationale payroll diensten, fiscaal advies op grens overschrijdende situaties, verzorgen boekhoudingen, aangiften omzetbelasting, loonbelasting en vennootschapsbelasting. Ook onderzoeken wij 30% vergoedingsregeling situaties (meer dan louter aanvragen), waar de klant fiscaal gevestigd is en dat soort zaken.

Voornamelijk bestaan onze klanten dus uit werkgevers die niet in Nederland zijn gevestigd, maar wel werknemers hebben in Nederland.

Wat houdt de vacature salarisadministrateur in?

Vacature Salarisadministrateur
Salaris €2.500,00 – €4.000,00 per maand
Dienstverband Voltijds · Deeltijds · Vaste baan · Tijdelijk
Parttime-uren per week 24-40
Aantal vacatures voor deze functie 2
Rooster Dagdienst
Secundaire arbeidsvoorwaarden Reiskostenvergoeding · Pensioen
Aanvullende vergoedingen Vakantiegeld

In feite is de communicatie louter in de Engelse taal naar klanten toe. De klant is veelal een niet Nederlandstalige onderneming die personeel heeft in Nederland dat verloond moet worden. Wij stellen dan het salaris op, leggen uit aan de klant wat wij gedaan hebben en vragen de klant hetzij de betalingen aan de belastingdienst en het personeel zelf te doen of naar ons over te maken dat wij het doen. Even voor de duidelijkheid, de salarisadministrateur is zelf niet betrokken bij het betalingsverkeer, dat wordt door de fund afdeling gedaan.

De klant heeft vaak geen idee van de Nederlandse regels, daarom staan wij de klant bij als het gaat om contracten, wetgeving, gebruikelijke regels tot op zekere hoogte. Wordt de vraag naar contracten heel specifiek, dan stellen wij de arbeidsrecht advocaat voor, wordt de vraag over de regelgeving te specifiek, dan hebben wij een afdeling met internationale fiscale adviseurs die bijstaan. Gebruikelijke regels zijn regels zoals wat is een normale betaal dag. Hoeveel dagen krijgen werknemer standaard als vrije dagen. Weet je het niet, het team is er om elkaar te helpen.

Wij werken met het four eye principle wat inhoudt dat iedereen zijn of haar werk wordt nagekeken door een collega. Fouten zijn menselijk, maar fouten vermijden is professioneel. Het voordeel is dan wanneer jij op vakantie bent, of een andere reden dat je niet op kantoor kunt zijn, dat een collega al op de hoogte is van de specifieke aspecten van de betreffende klant.

Onze klanten

Onze klanten lopen uiteen van een zeer bekende energie dranken fabrikant, een zeer bekende betaalbare kledingzaak in Nederland, een buitenlandse vestiging van de big four om hun moverende redenen laten zij ons de salarisadministratie draaien, tot zeer onbekende bedrijven die personeel in Nederland hebben. De ene klant zit in Azië en is er vroeg bij met de mails, de andere klant zit in Amerika en mailt na werktijd.

De werktijden voor de vacature salarisadministrateur zijn gewoon de werktijden van 8.30-17.00uur en daarna ga je ook echt naar huis. Als het werk niet af kan komen binnen reguliere werktijden, hebben wij niet voldoende personeel, vandaar deze werving. Het aantal klanten neemt exponentieel toe. Dat biedt voor nieuwe medewerkers mogelijkheden. Zo wordt je het vaste contact punt van deze nieuwe klant en dat wordt altijd op prijs gesteld door de klant, maar voor jezelf is het ook leuk vast/bekende klanten te hebben.

Wij werken met vaste tarieven voor onze klanten, dus het bijhouden van de gewerkte uren per klant doen wij niet. De programma’s die wij gebruiken zijn professioneel en up to date, dat geldt ook voor de computers en andere randapparatuur.

Wat zoeken wij?

Wij zoeken een ervaren salarisadministrateur. Dat betekent iemand die al helemaal bekend is met het verwerken van salarissen. Daarnaast is het belangrijk dat de Engelse taal goed machtig is, dus een Engelse email opstellen is een vereiste. Het zou fijn zijn wanneer de communicatieve vaardigheden op telefonisch vlak ook goed zijn, maar als dat niet het geval is, zijn er collega’s die dat kunnen overnemen.

Zelfstandigheid is wel een kenmerk van de werkzaamheden. Je werkt geheel zelfstandig, maar wel in een team. Dat betekent dat je jouw klanten in eigen tempo bediend, maar de controle doe je met het team.

Collegiaal gedrag is ook een aspect dat wij graag zien. Als je ziet dat een collega door omstandigheden een maand niet goed uitkomt met zijn of haar werkzaamheden, dat je dan bijspringt, voor zover dat gaat. Voor de een is dat normaal, maar wij hebben geleerd dat dit niet voor iedereen normaal is.

Ons doel is uiteindelijk een mooie professionele dienst te leveren aan de klant, jou als werknemer een fijne werkomgeving te bieden, zodat jij een lange termijn aan onze organisatie verbonden blijft.

Spreekt deze vacature salarisadministrateur je aan, dan hopen wij dat je contact met ons opneemt.

Tax is Exciting BV / Orange Tax biedt je een prima salaris, een plezierige werkplek binnen een gemotiveerd team. Ook is er voldoende ruimte voor ontwikkeling.

    Sollicitatie opsturen


    Curriculum Vitae (CV) uploaden

    Privacystatement (acceptatie)